humoristische verhalen
Verhalenbundel 'AMUSES'
Is het lang geleden dat u hartelijk kon lachen? Voor u "AMUSES", het grappigste boekje ooit! 😀 🤩

Met mijn verhalen schotel ik u, als mens met leeshonger smakelijke hapjes voor. Met dit voorafje hoop ik dat u reikhalzend verlangt naar het hoofdgerecht: de volledige bundel van kaft tot kaft.
 

Reacties van lezers:
-Heerlijk, graag meer!! En zo mooi uitgevoerd. Je verhalen zijn een verademing voor tobberige types zoals ik. Je stijl is flitsend.
-Ik heb zitten schaterlachen in de tuin, de buren zullen wel gedacht hebben...
-Ik heb het boekje in een adem uitgelezen. Heel herkenbaar, vlot en geestig geschreven.

Cadeautip
Het zijn vlot geschreven humoristische verhaaltjes.
Uit het leven gegrepen, een feest van herkenning
Geschikt voor op het nachtkastje of mee te nemen op reis zelfs als je niet echt van lezen houdt.
Een stukje uit het boek:
Gezamenlijk met je kinderen de maaltijd aan tafel gebruiken is belangrijk voor een goed onderling contact. Bovendien kunnen ze veel leren van de gevoerde gesprekken. Zo had P vroeger aan tafel altijd discussies met zijn 'rode' vader over politiek, vakbonden en, om maar iets te noemen: de noodzaak van het koningshuis. Alhoewel het mij als apolitiek wezen maar matig interesseerde, was het toch wel goed voor mijn algemene ontwikkeling. Ook bij vrienden (hij arts, zij afgestudeerd psycholoog, bovendien nog drs. in de antropologie, kunstgeschiedenis en filosofie) met studerende kinderen komen vraagstukken aan de orde zoals: 'Mam, wat Kant zegt over blablabla, klopt dat wel met wat zijn tijdgenoot huppeldepup zegt over blablabla enzovoort...??' Nou, dan bij ons!
I:'Mam, je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op mijn vraag, die ik je al eerder heb gesteld: als je bij de bevalling moet persen, komt er dan ook poep mee?' Ehum...Ja hallo, ik was dus echt niet van plan om hier, nota bene onder het eten, antwoord op te geven, zelfs niet als ik het zou weten. Ik heb tijdens mijn vier bevalling echt niet aan de onderkant of er behalve een kind en nageboorte ook nog wat anders uit kwam. Volgens P was dit altijd wel het geval. Hier kon ik niets aan doen en ik hoefde mij hiervoor niet te generen. Nou, dat deed ik dus nu echt wel, en ik probeerde het gesprek over een andere boeg te gooien door over de prostaat (het eerst wat me te binnenschoot) te beginnen. Vergeefse moeite: ze hadden dit meteen door en vonden blijkbaar poep tijdens de bevalling veel interessanter dan een prostaat. Ik vroeg mij af waar P bleef met zijn scherpe analyses en heldere kijk op maatschappelijke vraagstukken. Nee hij deed van harte mee.
Meer weten over mijn schrijverschap?
Anderhalf jaar geleden schreef ik mijn eerste verhaaltje. Dit was geen vooropgezet plan. In het tijdschrift Hollands Diep stond een oproep om verhalen en gedichten in te sturen voor een wedstrijd. Aangezien mijn schoonmoeder gedichten schrijft attendeerde ik haar hierop en bood aan haar gedicht namens haar op te sturen. Terwijl ik bezig was met het gedicht uit te typen bedacht ik dat ik het zelf ook wel eens wilde proberen. Niet dat onze inzendingen iets hebben opgeleverd maar vanaf dat moment ontdekte ik dat schrijven heel erg leuk is. Ik kon toen niet meer stoppen en schreef het ene verhaaltje na het andere.
Mijn inspiratie haal ik uit het gewone dagelijkse leven, mijn gezin (echtgenoot, vier kinderen, drie huisdieren)en mijn omgeving. Ik observeer en beschrijf bijzondere mensen, plekken en gebeurtenissen dicht bij huis en zeer herkenbaar. Bovendien zit er een portie zelfspot bij.

Ik heb met mijn verhalen niet een impliciete of expliciete bedoeling . Humor staat bij mij hoog in het vaandel. Mijn stijl is vlot, lichtvoetig zonder poespas.
De positieve reacties hebben uiteindelijk geleid tot het verschijnen van mijn eerste boekje, genaamd 'AMUSES'.
Bestellen?
Verhalenbundel 'AMUSES' uitgegeven door uitgeverij Boekscout.
ISBN 978-90-88-652-1  72 blz. Prijs € 12,95


Heeft u interesse in de bundel dan kunt u terecht bij de uitgever:klik
http://www.boekscout.nl Ga naar boekhandel, zoek het boekje op en het wijst zich verder vanzelf.
U kunt het ook bestellen bij een boekhandel bij u in de buurt of bij mijzelf (art@japkeweij.nl)

Nieuwe reacties

17.10 | 07:57

Beste Durk Jan, bedankt voor je mooie compliment. Zegt het voort ;)

groet Japke

13.10 | 19:53

super mooi !!!!!!!!!!!!!!

15.04 | 20:47

Ziet er goed uit! Wil ik ook wel.
Groetjes, Michel

01.04 | 11:43

Beste Japke, wat heb jij een verdomd mooie site.
Als iedere kunstenaar/kunstenares zo'n site heeft dan is dit alleen maar om te genieten.